Synsnews

FDA Syns news 2, 2019 02.02.2019

Dette er DMR info teaser 2, som beskriver hvad der er vigtigt og vide med interesse i HISTORISK INTERESSANTE biler, og dette er heller IKKE, et oplæg til en lang tråd på nettet…

Vi lægger ud med det digitale motorregister fremadrettet her kaldet DMR.. I DMR er mange biler reg. men ikke alle, så fortvivl IKKE hvis din/jeres bil ikke dukker op, løsning kommer senere..

I starter med og google DMR, og opdager at der er en masse firmaer som hedder det samme, men det er SKATs udgave vi skal bruge.. Til venstre i menyen, hvor der står KØRETØJSDETALJER, klikker i reg nummer, og indsætter jeres US bils nummer, og så får i skærmbillede 1-2-3-4-5-6..

Vi fortsætter denne gang med skærmbillede 1. hvori der er en masse udstyrs data indskrevet? eller hvad?? Hos de fleste står der nærmest intet skrevet, og der kan i evt. få jeres synssted til og assistere med hjælp når i kommer til syn, men vær opmærksom på at ALLE data som indskrives, skal kunne dokumenteres, så der er ABSOLUT IKKE frit spil, hverken til model skift o.lign. , dog er det for nogle rart og vide at data passer til bilen. i skærmbillede 1 står under rubrik ANVENDELSE seneste ændring REGISTRERET måske AFMELDT, dette er en god oplysning, hvis i er ved og handle et køretøj uanset hvilket, så check dette INDEN i kører hjemad..

Skærmbillede 3 er SYN.. Dette billede fortæller jer hvornår jeres bil er synet sidst, men der står også næste synsindkaldelses dato i dette skærmbillede, forneden står tidligere syn skrevet, men fortvivl IKKE hvis der er flere synsdatoer ens, det er fordi hver gang en ændring indberettes så gemmer systemet denne, så der er ikke noget galt hvis det optræder på jeres køretøj.

Skærmbillede 4 er køretøjs forsikring.. Dette felt fortæller jo hvem køretøjet er forsikret hos, og rimeligt vigtigt, om denne forsikringen er AKTIV, også vigtigt, hvis i har handlet en ny GAMMEL bil, og skal køre den hjem selv…

Skærmbillede 5 er AFGIFTER altså vægtafgift til SKAT… Hvis i er ved og købe en nedvejet gulplade bil og sælger har løjet om den er nedvejet, eller punktafgiften IKKE er betalt, så sladrer dette billede, hvis der på et køretøj som står nedvejet til totalvægt 2000kg står betaler afgift efter 2001-2500 så er den gal… no go..

Skærmbillede 6 er dispensationer og tilladelser, i dette felt er der en masse spændende ting placeret… hvis bilen er godkendt med konstruktive ændringer, synsfri sammenkobling, samt et hav af andre ting ,står de i denne rubrik, og nu er det de aktuelle ting som direkte indskrives, før stod der blot konstruktive ændringer, nu står der hvilke og godkendelses numre evt. TÜV attester o.lign. Køretøjer til motorsport har også deres DASU godkendelses numre og vognbøger reg. i dette skærmbillede. Hvis bilen er leaset står dette også i denne rubrik, og der er også anført hvornår leasing perioden ophører, mere når Brian står på havnen i Roskilde, og påstår over for ALMY at hans 2018 Dodge Demon er BETALT…

Mvh
Synsmanden