Synsnews

FDA syns news 4, 2019 20.02.2019

Til alle jer der er medlemmer af FDA…
Dette er FDA info teaser 4, som beskriver hvad der er vigtigt og vide med interesse i HISTORISK INTERESSANTE biler, og dette er heller IKKE, et oplæg til en lang tråd på nettet..

NY DEFINITION UNDERVEJS….
Flere historiske køretøjer på vej
Det har været en lang proces, men arbejdet stopper ikke her. Sammen med de andre organisationer ( SKAD, Danish Street Rod Association, DASU, FDM og Motorhistorisk Samråd) har vi alle presset på for at få udvidet definitionen for et veterankøretøj, så den ikke kun indeholder de allermest originale køretøjer. En ændring der er en gammel mærkesag for MhS, men også FDA..

Skatteminister Karsten Lauritzen, har i et samlet brev til alle organisationerne givet udtryk for at han nu er parat til at se på sådan en ændring, og han ønsker at en sådan ændring af lovgivningen vil kunne fremsættes i den kommende folketingssamling.

På den baggrund satte organisationerne sig sammen på et nyligt møde, for at se om ikke man kunne komme overens om en sådan ny definition. Det er ekstra glædeligt, at vi kan meddele at det var et frugtbart møde, hvor alle var klar til at mødes i et kompromis, og at vi netop er ved at finpudse den endelige tekst, så vi kan sende forslaget til ministeren.

Motorhistorisk Samråd tog initiativ til at foreslå et samarbejde mellem organisationerne, det skete med et indledende møde i april 2018. Siden da har sammenhold og velvilje vist, at vi har et fælles mål om at skabe bedre forhold for alle historisk interessante køretøjer.
Vi har igennem lang tid været vidne til, at enkelt komponenter udskiftet på US biler, har været til stor debat, og for enkelte et rigtigt dyrt bekendtskab, bla. motor skift til anden variant end den som bilen første gang blev fremstillet med, uagtet den kunne købes med varianten som ny det pågældende fabrikationsår.

Det siger sig selv, at det jo nærmest er komplet umuligt, og finde 100% matching numbers biler pt., og derfor har vi arbejdet på om det var muligt og kunne ændre formulering af begreberne..

Samtidig er der ret mange og for nogle væsentlige fejl i DMR, og de data som er påført i dette register, fremadrettet har vi i FDA specielt fokus på dette, og hvad vi som organisation kan bidrage med til ændring af dette.
vi har i forbindelse med foredrag forevist hvordan man kan søge i DMR, og dette er blevet taget rigtig godt imod, og mange undres efterfølgende..

Jeg ser det med bil byggeriet med lidt undren, for hvis du ønsker og ændre noget på dit hus, hjem, bolig så må du i de fleste tilfælde søge en tilladelse inden du overhovedet starter op, ellers så har kommunen ret skrappe krav til dig senere, og du skal også indberette dine ændringer på dit hjem,hus,bolig til BBR. Tænk lige lidt over dette inden i skærer, banker, og svejser i jeres kostbare køretøjer, dette både mht. SKAT, men i lige så høj grad forsikringen..

mvh
Synsmanden