Synsnews

FDA Syns news 6, 2019 10.04.2019

I forbindelse med FDA,s mange samarbejdsmøder med andre bil organisationer har der jo længe været diskuteret at reglerne om og køre, vedligeholde samt istandsætte vores Hobby biler er blevet en nærmest umulig opgave, og noget måtte gøres, dette udløste så vores fælles skriv til Skatteministren om en forenkling af begrebet og det nye udtryk Historisk interessante biler.. Aftalen var i samarbejdsgruppen, på trods af det kommende valg så og håbe at de gad kigge på vores samlede formulering, og vi alle uden undtagelse ville gøre hvad vi kunne for og assistere med begreber osv. i selve processen..

På baggrund af dette tog jeg som synsmand, selv personligt brug af en kontakt i MIT netværk, og fik Rene Christensen fra DF med på møde Torsdag d. 21-03-2019 på Motorgården i Nyk. F., hvor Rene og jeg gennemgik alle de kendte sager, om den Gule Mustang, og det ny indførte høje brændstoftillæg, og hvor svært det har været med den nye Motorstyrelse og komme igennem, hvor nærmest intet kan beskrives som værende som ved første reg. længere.. Rene Christensen var faktisk ud over meget overrasket, også rystet over den behandling, og de strafafgifter der bare var udskrevet af enkelte medarbejdere hos SKAT, og han lovede mig personligt, straks og gå videre med sagerne uanset valg eller ej pga. sagernes indhold, og tage kontakt til Skatteministren og embedsværket direkte.

Jeg mener som synsmand at det kan IKKE være rigtigt at skatteregler skal forhindre borgere i og bla. gøre deres køretøj mere sikkert ved og mont.

2 kreds bremsesystem og lignende sikkerhedsforanstaltninger, ændre hjul til og køre med radialdæk osv. osv, vi har sammenlagt brugt næsten 2 år med møder i forbindelse med synsvejledning afsnit 18.05 som vedrører konstruktiv ændrede køretøjer, men som regler er nu så medfører dette at biler som er afgiftet på veteranafgift således, at disse trods syn og godkendelse i en synshal, at de mister deres afgift, og efter ombygning skal betalte ny fuld afgift..

Mit håb er at denne form for privat lobbyisme kan betale sig, og de rette kan få embedet i tale om de her ting, JEG har gjort min borger pligt i denne sag, og lagt mindst 100 tim. i med møder, transport, og skriv.. HUSK støt og hjælp hinanden, og få nu flere unge med i det her, jeg har kontakt til alle mekanikere, som bliver uddannet på CELF i Nyk.

F som får FDA håndbøgerne der er udgået af dato, men som indeholder en masse god info….

mv

Synsmanden..