Formandens klumme

Formandens beretning for 2017

Formandens beretning for 2017..
1. VELKOMMEN til den 29 FDA generalforsamling her i Herning.

2. BESTYRELSEN: består af Dennis, formand – Mads, næstformand – Dennis Andersen, kasserer – Carsten, sekretær – Niels, campingvogn – Henning, Bestyrelsemedlem – Michael, Bestyrelsemedlem – Anders, suppleant – Teddy, suppleant – Samt 2 revisorer, Lars Jørgesen & Tobias Rose og sidst men ikke mindst, vores super gode webmaster Lotte Elsholm.

3. ÅRETS GANG: i Bestyrelsen: Vi har holdt vores bestyrelsemøder, hvor vi prøvede at få det hele op at køre, men det har bare været op af bakke hele tiden da vi har haft problemmer med hjemmeside…kortmaskine…håndbog…klubbernes kontakt adresser.. for at sige det på webmasterne sprog noget meget gammel lort der skulle ryttes op i. Vi starter lige med kort maskinen der var ingen hjælp at få for at få den til at virke, og da den endelig kom til at virke lavde den fejl på en del af kortene og ikke nok med det, så skulle Mads der havde påtage sig opgaven, sidde ved maskinen hele tiden mens den trykkede kort for at den ikke lavde fejl. Men det i mente undersøgte vi hvad en ny kostede og købte så en ny her i december md. Den kan trykke uden at man skal være ved den hele tiden. Hjemmesiden har der også været en kamp med, da der lå en masse kryptiske koder der inde. Igen Mads der påtog sig opgaven og igen kunne han ikke få hjælp. Han kæmpede men måtte kaste håndklædet, så måtte jeg med min fløjlsbløde stemme overtale Lotte til at overtage i oktober og hun har løst en del af opgaverne, men selve medlemskartoteket er der stadigvæk rod i. Der kunne det være rigtigt godt om klubberne medlte ind med deres kontakt oplysninger til vores super gode Webmaster så der også kan komme styr på den del af af FDA. Jeg kunne blive ved. Jeg har desværre også været ramt af sygdom som også tog en rum tid at komme over og lige her sidst på året blev min kone ramt af blodpropper, så i må undskylde at jeg ikke har været så meget til stede men det vil jeg da råde bod på i det nye år.

4. CAMPINGVOGNEN: Den har fungeret perferkt, den har været rundt til alt det den har været bestilt til. Der kun et sted den ikke har været men det var pga af sygdom og det blev meddelt klubben og de var da yderst tilfreds med at de fik en tilbage meldning, og der må vi rette en stor tak til Niels for at den opgave blev løst til ug. Husk nu at booke den til jeres træf her i år.
5. MAILS: dem modtager vi da stadigvæk en del af og vi har prøvet at besvarre dem hurtigst muligt, men der er også nogen der desværre er forsvundet men som sagt, er webmaster ved at ryde op så vi også får styr på at svare dem hurtigst muligt.

6. SKAT: vi har haft høringer som vi har svaret på. Den sidste vi havde omhandlede de nye afgifter som er trådt i kraft, hvor at biler der er 35 år og ældre vil blive friholdt for ændringer. Vi havde da håbet på at vi kunne havde haft noget mere indflydelse så vi kunne havde fået afgiften helt væk på veteranbiler og benzin afgiften også men det blev som sagt fejet af bordet og regeringen fik deres vilje. Alt det her blev gjort mens vi samtidige havde en dialog med MHS. Vi har aftalt med MHS at vi skal havde et møde i februar, hvor der vil blive indkaldt div origanisioner som har en tilknytning til det. På det møde vil der blive snakket om, hvordan SKAT tolker de nye regler og også hvordan vi danner fælledes front mod de beslutninger som regeringen & SKAT bruger imod os. Vi håber da ved at gå ind i et tætter samarbejde at vi kan stå stærker.

7. TRAFIKSTYRELSEN: Vi har ikke rigtig hørt noget om hvordan de nye regler bliver håndteret i virkeligheden endnu, men jeg tænker at det er nok kun er lige her i begyndelsen, da der er nogen der stadigvæk køre på de gamle. Men har da hørt at der har været nogen ændringer i de nye regler. Skal da lige sige, at der i SKAT sidder en mand som chekker stelnummer på bilerne for at se om de er uoriginale. Det må jo siges, at der er en god ide. Så folk når de importerer vetranbiler kan få betalt den korekte afgift på køretøjet. Det er også noget vi vil tage med til mødet med de andre foreninger.

8. FORSIKRINGER: på den front er der ikke sket så meget, men det er da noget vi helt klart arbejder med. Det er svært, for mange af vores medlemmer kan i de fleste tilfælde få en bedre aftale med deres eget forsikringsselskab incl mig selv. Skal lige i den forbindelse sige, at vi har hørt at et selskab i forbindelse med en skade på campingvogn ikke vil dække, da anhængertrækket var et hjemmelavet et. Men det er vores synsansvarlige ved at grave i og når vi høre nærmer omkring den sag vil i høre fra os.

9. HJEMMESIDEN: som også nævnt før skal den nye webmaster nok få op at køre igen.

10. HÅNDBOGEN: den er stort set færdig. Mangler en dags arbejde og lige nogle klubændringer så er den klar til at gå i trykken så den kan udeles på messen den 24-25 marts

11. NYE KLUBBER: igen i år er der nye klubber som skal godkendes her på generalforsamlingen jeg er helt sikker på at i vil tage godt imod dem.

12. FDA-KORT: de vil også blive delt ud i år og der vil også være sponser på bagsiden af kortet. Men til stor forskel fra sidste år har vi købt en ny maskine til at trykke dem, så det vil være letter for den som står for trykningen. Så mit håb herfra er at det kommer til at fungerer.

13. FDA’s FREMTID: Jeg må jo nok sige at FDA er noget man kender til efterhånden. Vi har makeret at vi ikke bare en origansion der sidder ude på sidelinien mere. Vi er en origation som er med på alle parameterne og andre origationer har også kun positivt at sige om os, så den vej rundt er vi supergode. Men når vi kikker ud i fremtiden så kan det kun blive sværre. Vi mangler ynger medlemmer ude i klubberne og det er jo dem som skal overtage vores hobby og vores biler. Prøv at se jer rundt. Vi er snart mange der er godt op i årene. Vi i FDA kan ikke gøre så meget, her er det klubberne der skal gøre en indsats. Jeg må jo også sige, se lige hvor svært det er at skaffe folk til bestyrelsen her i FDA. Det får vi at se senere. Det er derfor at bestyrelsen fremsætter et forslag her til generalforsamlingen så det evt bliver nemmer. Jo må nok sige at, VI KAN IKKE UNDVÆRE FDA, ligesom at man ikke kan undvære f.eks brandvæsenet, for er der brand så rykker de ud er der ikke brand, så sidder de klar der hjemme og hygger sig og det er det de fleste gerne vil ha og det er det samme med FDA vi rykker også ud når det brander på.

14. FDA POKALEN: den skal jo også uddele i år. Sidste år var det Roskilde ABC der fik den for deres store angement i vores verden. Igen skuffer det mig at vi kun får 2-3 kandidater. Det er brandærgeligt at i ikke ude i klubberne ikke byder ind med kandidater til den.

15. Så må jeg heller takke af for i år, så i ikke bliver trætte kun at høre mig. Alligevel skal jeg huske at sige at vi mangler folk til bestyrelsen i år igen. Tak til bestyrelsen for det gode arbejde i lagde i FDA, og et håb om flere solskinstimer i år.
Dennis, Formand FDA

Formandens beretning på generalforsamlingen kan hentes her : formandens-beretning-for-2017-dennis