Fra bestyrelsen

Nyhedsmail Feb 2020

Hej alle
Så er vi klar med nyt til alle vores medlemmer.

Årets generalforsamling blev afholdt d. 25 januar 2020 i god ro og orden hos Van Nuys i Holstebro, stort tak til klubben for et rigtig fint arrangement.

Det helt store samtale emne blev, meget naturligt, hele situationen med Motorstyrelsen og vores frustration over denne.

Når det så er sagt var der en god og konstruktiv snak over hele linjen med en masse gode input. Dette kan i læse mere om i referatet som bliver sendt ud på mail og vores hjemmeside.

Der kom nye kræfter til bestyrelsen i form af Bernt Steenstrup Clausen fra Cadillac Club Denmark, som er uddannet advokat og en kæmpe hjælp for os alle i form af viden og sparring omkring alt det juridiske, og Marleen Hansen, Formand for California Dreamers som vil bidrage til bedre kommunikation og PR udadtil og hjælpe til at få en masse nye fordele for alle jer.

FDA pokalen gik i år, meget fortjent, til John Ulsted fra Roskilde ABC. John har gennem årene indsamlet en masse informationer om alle vores biler og er altid god for en god snak eller uddeling af denne viden til gavn for os alle, Stort tillykke til John.

Det blev bestemt, efter flere modtagne forslag, at man som enkelt person kan melde sig ind i FDA og dermed vise sin støtte til det arbejder der bliver lavet, læs også mere om dette på vores hjemmeside.

Vi, hos FDA, er bevidst om at det i alt for lang tid har haltet med at få informationer ud til vores medlemmer om hvad der sker, hvad vi laver og hvad vi opnår. Det skulle gerne laves om nu.

Men vær ikke i tvivl om at der sker rigtig meget og der bruges mange timer på møder, forhandlinger, enkelte sager m.m. Og det er heller ikke alt vi kan fortælle, da noget af det vi arbejder med er underlagt tavshedspligt.

Noget af det der kan nævnes er blandt andet:
 • Møde i denne måned med Juridisk direktør samt direktøren fra motorstyrelsen
 • Møde i denne måned med Rene Christensen – Danske Folkeparti, vedr. fælles forståelse af lovgivningen omkring originalitets kravet og en fælles kamp for at ændre dette
 • Samarbejde og samtaler med Lars Boje-Mathiesen – Ny Borgerlige, om at skabe mere opmærksomhed på problemet omkring originalitets kravet
 • Møder med tidligere skatteminister Karsten Lorentzen fra Venstre
 • Flere møder er undervejs med flere andre partier, men der hersker ingen tvivl om at vi blev en smule sat tilbage ved regerings skiftet.
Vi arbejder stadig intenst på, i samarbejde med de andre organisationer, at få klarhed over og ændret lovgivningen på områderne der vedrører vores biler, så det forhåbentlig bliver til alles fordel. Vi forsøger at være alle steder, heriblandt også på de sociale medier.

Sagen vedr. Tommy Flauensgaards bil er uden tvivl en af de sager der har været i vælten på sociale medier, radio m.m. Vi arbejder intenst på denne sag i samarbejde med Tommy. Der er samlet beviser ind på de punkter de påstår at have indsigelse på, og der arbejdes på at have så solidt et materiale som muligt når sagen skal diskuteres med Motorstyrelsen.
 
For at kunne stå endnu stærkere søger vi derfor også efter flere sager/beviser som kan kaste et lys over at lovgivningen er forkert. Derfor er vi meget interesserede i at høre fra jer der har toldsynet og betalt afgift på jeres biler i perioden 1991-2005. Skulle nogle af jer ligge inde med billeder af jeres biler under kontrollen til syn samt papirer hvor evt. ændringer er skrevet ind vil vi meget gerne i kontakt med jer.
Kontakt gerne Næstformand Tobias Rose på naestformand@fda-biler.dk, det er en kæmpe hjælp for os.

Lige nu går vi alle og glæder os til sæsonstart men de fleste nok med en frustration og en uro fordi det hele er så usikkert på nuværende tidspunkt.

Vores bøn til jer at i slår koldt vand i blodet. – Måske lade bilerne stå en måned mere.
I april holder Motorstyrelsen nemlig deres informations dage rundt omkring i landet hvor der vil blive delt foldere ud med deres fortolkning til os om lovgivningen vedr. originalitetskravet. Herefter er vi alle måske en smule klogere på hvad man på nuværende tidspunkt kan forholde sig til og dermed også mere forberedt på mødet med Motorstyrelsen på de danske træf.
Og vi er ret sikre på at vi vil møde dem på de danske træf, alt andet ville næsten være underligt.
 
Men husk nu på at det ikke kun er på træf de holder øje, de kigger også med på de sociale medier, sågar holder de øje med salgs annoncerne.

Så vores råd er derfor til jer:
 • Lad være med at skyde på hinanden
 • Hold jer for gode til at lade jeres frustration gå ud over en fælles ven om hobbyen
 • Tænk over hvad I poster online
 • Lad bilen stå til d. 15 april 2020
 • Støt op om de initiativer der kommer fra FDA og andre organisationer
 • Husk på, at selvom vi er rigtig trætte af Motorstyrelsen, så er det blot almindelige mennesker der er ansat til at udføre en opgave. De kan også blive ramt af vores ord og beskyldninger, brug jeres kræfter på at støtte arbejdet omkring at ændre det i stedet for

Vi håber på at der snart kommer en løsning på det hele, men tør ikke spå om hvor lang tid der går.

Når det så er sagt, så håber vi selvfølgelig på en masse hyggelige stunder rundt omkring i det danske land med alle jer.

På snarlig gensyn
Bestyrelsen FDA