Referater

REFERAT FRA FDA’S BESTYRELSESMØDE SØNDAG D. 14/03-2010

 

MØDT VAR:
FORMAND:                                                                Dennis Berthou
NÆSTFORMAND:                                                    Holger Rasmussen
KASSERER:                                                                 Peter Skjold
BESTYRELSEMEDLEM:                                            John Almy
SUPPLEANTER:                                                         Henrik (Boble) Hansen
                                                                                       Helle Hansen
WEBMASTER:                                                           Erik Kjærgaard
FRAVÆRENDE VAR:
BESTYRELSEMEDLEMMER:                                  Michael Krarup
                                                                                       Allan Pawlik
                                                                                       Troels Kastoft
FORMANDEN:
Dennis bød alle hjertelig velkommen med ønske om et godt møde.
Dennis har haft møde med Anders Nannerup som er fra MHS, og vi i FDA har tilbudt vores samarbejde med dem. MHS har også været til møde med told & skat, og de vil også have FIVA’s regler skal være gældende hos told & skat.
TYPE A – STANDARD: en historisk korrekt bil, der er nøjagtig som da den blev leveret fra fabrikken.
TYPE B – PERIODE MODIFICERET: en historisk korrekt bil, som er blevet speciel bygget eller ændret i perioden til specielle formål og således er af historisk interesse for sin egen skyld.
TYPE C – REPRODUKTION OG REPLICA: reproduktion af historisk biler bygget uden for periode.
TYPE D – MODIFICERET UDEN FOR PERIODE: Ombygget uden for periode, men typisk for perioden, med brug af tidstypiske dele.
TYPE E – EXCEPTION/UNDTAGELSE: Ændret/modificeret bil uden for periode med velkendt identitet, hvor der er brugt dele som ikke er tidstypiske og med max 2 store ændringer såsom, motor, gearkasse, hjul, affjedring for og bag eller styresystem.
Der blev også talt om, hvor FDA er på vej hen i henhold til told & skat med hensyn til afgifter på bilerne. Vi skal lynhurtig have en besked ud til medlemmerne, så de ved at vi samarbejder med MHS.
Hvert bestyrelsesmedlem laver et indlæg i forum, så der bliver sat gang i tingene på FDA’s hjemmeside, så kan folk se, at der er ved at være gang i tingene.
Nye klubber som ønsker optagelse, skal tage kontakt til næstformanden (Holger Rasmussen). En evt. ny klub fra Hjørring spørger om hvordan de kan blive medlem af FDA, de skal have en velkomstpakke og så skal de sende love & vedtægter samt logo til FDA, så de kan komme med i den nye håndbog.
NÆSTFORMAND:
Håndbogen side 33 og resten er helt færdig, og der er ikke plads til flere annoncører. Referat fra generalforsamlingen blev gennemgået og kommet med yderligere rettelser, så nu kan det godt komme på hjemmesiden, hvilket blev gjort med det samme. Holger sørger for at få lavet medlemskort gennem US Autodele, da dette kort giver lidt rabat ved div. Træf.
KASSERER:
Hængepartier og annonceskyld: Drag racing siger, at de har betalt i 2009, men dette skulle efter sigende være for 2008, så de skylder stadig for 2009 og 2010.
Saldo på konto: er 67.400 + 10.000 i kontanter. Rykker er blevet sendt ud den 3/3 2010 og det er kun American Street Machine der har betalt, de andre Kulkan, Stafetten, LBM-biler og House of cars mangler stadig at betale, og dem tager hhv. Dennis og John kontakt til. US Turtle Power er der blevet taget kontakt til ang. Restance for 2008-2010, men de mener at det er urimeligt, da de ikke har modtaget håndbøger eller hørt noget fra FDA, ifølge § ‘erne er de så blevet smidt ud og må enten betale restancen eller søge om optagelse på ny, som så vil blive drøftet på den kommende generalforsamling, Dennis tager sig af dette.
CHEFSEKRETÆR/PR-ANSVARLIG/ MILJØUDVALG:
Referat fra bestyrelsesmøder skal være fremme senes 14 dage efter mødet.
KOORDINERING AF CAMPINGVOGN/ CAMPINGCHEF:
Håndbogen side 20-32, der er blevet lavet en liste over alle annoncører både nye som gamle, siderne er færdige, men der er stadig mere plads i bogen. Vi blev opfordret til at gå hjem til vores respektive klubber og spørge om de ikke lige skal have et indlæg i håndbogen med deres arrangement.
Reklameplads på campingvognen betales for 4 år, det er kun Croma & schumacker der betaler for 1 år. Højre side er ved at blive forhandlet med Danske Fragtmænd.
Der blev snakket omkring pasning af campingvognen resten af året og meget af det kom på plads, men det kom også på tale om vi i det hele taget skal have den mere, men ikke noget sikkert ang. Dette. John skriver lidt til FDA’s hjemmeside så folk kan se hvad der egentligt er FDA står for og laver.
AGENT FOR FORSIKRINGER OG AFGIFTER:
 Håndbogen side 1-19 er færdig. Ang. tolkning af veteranbiler, er der ikke gjort mere ved endnu, da det vil være ønskeligt med en liste ang. registrering og afgift så folk selv kan komme med deres oplysninger. Bestyrelsen kan gå foran med et godt eksempel og lave en liste over deres egne biler.
CHFEFREDAKTØR:
Håndbogen går godt, håber dog på at det kan lade sig gøre at rykke deadline.
Jalopy cruisers søger om fuldt medlemskab i stedet for kun interesse klub, så de kan komme i håndbogen allerede fra i år. Merkonomen har meldt fra til bogen, der dan stadig nås at annoncerer til bogen, men dette skal ske inden den 1-4, så kontakt dem i mener stadig mangler at annoncere og send materialet til Allan Pawlik.
AFDELINGSCHEF FOR MERCHANDISE:
Der er blevet undersøgt ang. bluser, men der manglede str. og udseende, ringer til Arne for at få filen til kasketterne, der bliver bestilt T-shirt, sweet-shirt og kasketter til bestyrelsen, ønsker man yderligere ting betaler man selv for dem.
Der skal også laves overslag til div. ting som kan sælges i FDA’s campingvogn, det være sig klistermærker, kasketter tøj m.m.
WEBMASTER:
Der skal lægges op til hver enkelt klub, at holde os informeret med opdatinger, det er kun klubbernes web-master der kan rette oplysningerne. FDA’s web tager kontakt til samtlige klubber for at se om deres oplysninger er rigtige, der er op til 46 uger for at få godkendt medlemmerne, fejlene ligger i div. klubber. Sender en brugervejledning til alle klubber, så de ved hvordan man kommer ind på FDA’s hjemmeside.
Der skal printes en træfkalender ud, som man kan aflevere til gæsterne på div. træf, men ellers kan folk selv printe dem ud, ved at gå ind på FDA’s hjemmeside. Det vil være ønskeligt at folk sender en mail til Allan (kalender@fda-biler.dk ) hvor de kommer med deres træf og begivenheder, dette kan gøres fra november, da det kun er ham der sidder med udfærdigelsen af træfkalenderen.
Sponsor & annoncører skal oprettes efter bogen, da det ligner noget rod, som det ser ud på nuværende tidspunkt, layout skal laves om, så det kommer til at se mere indbydende ud.
EVT:
Der blev snakket om et andet sted at holde vores møder, da de fleste er fra sjælland siden, der vil blive taget kontakt til Road Rebels, om at låne deres lokale.